Jupiler Pro League speeldag 1

Publié le 02/08/2016

KV Mechelen verloor de openingswedstrijd van het seizoen voor meer dan 15.000 supporters met 0-2. Rond het halfuur zette een oppermachtig Club Brugge in drie minuten al de eindstand op het bord.
(voor ISM: Laurens Paulussen 64′ out, Tim Matthys & Aleksandar Bjelica 58′ in)

Zulte Waregem won zijn openingspartij met 3-0 van nieuwkomer Eupen. Na een evenwichtige eerste helft duwde Essevee na de rust door.
(voor ISM: Sebastiaan Brebels 45′ out, Sander Coopman 79′ in, Steppe Kenny bank & Jens Naessens bank)

Waasland-Beveren heeft er een prima partij opzitten bij Charleroi, maar bleef met lege handen achter. In de absolute slotseconden gaf geel-blauw een doelpunt weg nadat het zelf de eerste helft had gedomineerd en ook in de tweede periode weinig weggaf.
(voor ISM: Niels De Schutter & Maxim Nys 90′ in)

KVC Westerlo is het seizoen 2016-2017 gestart met een 2-2 gelijkspel. De Kemphanen leken lange tijd op weg naar een verdiende zege tegen bekerhouder Standard. Tot Standard vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker wist te scoren. Een koude douche na een prima wedstrijd van geel-blauw.
(voor ISM: Filip Daems, Jarno Molenberghs, Nicolas Rommens 78′ in & Michalis Manias bank)

KRC Genk heeft in eigen stadion zijn openingswedstrijd gewonnen tegen KV Oostende. In een aantrekkelijke wedstrijd vergat Oostende zijn kansen af te maken en botste op een efficiënter Genk.
(voor ISM: Wouter Biebauw bank)

De afsluiter van de eerste speeldag werd een 1-1 gelijkspel. KV Kortrijk en KAA Gent konden niet overtuigen en moeten vrede nemen met een puntendeling.
(voor ISM: Kristof D’Haene 70′ in, Michalis Fasisik Sifakis bank, Jacob Rinn & Laurent Depoitre 86′ out)