Jupiler Pro League speeldag 2

Published on 08/08/2016

Zulte Waregem is met een zes op zes aan het nieuwe seizoen begonnen. Het ging met de volle buit lopen bij Waasland-Beveren dankzij twee treffers. De thuisploeg wacht na twee speeldagen nog altijd op een eerste puntje. Man van de Match: Sander Coopman blies een vervelend geworden wedstrijd nieuw leven in met een opvallende invalbeurt. Schotelde een enorme kans en een doelpunt voor.
(voor ISM: Niels De Schutter, Olivier Myny 77′ in, Maxim Nys bank, Sander Coopman 77′ in, Jens Naessens 90′ in, bank Kenny Steppe)

KV Mechelen neemt de volle buit mee uit Eupen. De nieuwkomer blijft met een 0 op 6 achter na 2 speeldagen. Voor eigen volk kon het tegen een volwassen KV Mechelen niets klaarmaken en verloor het met 0-2. Man van de match Tim Matthys leek na zijn assist voor de 0-1 toch nog de pineut te worden door zijn penaltyfout, maar plaatste zelf nog het orgelpunt met de knappe 0-2.
(voor ISM: Aleksandar Bjelica, Tim Matthys 90′ uit, Laurens Paullussen bank, Jeff Callebout bank)

Lokeren wist de nul uit met eenvoudige zege tegen Westerlo, heeft zijn eerste drie punten van het seizoen te pakken. Het nam op Daknam simpel de maat van Westerlo: 3-0.
(voor ISM: Filip Daems, Jarno Molenberghs 45′ uit, Michalis Manias 45′ in & Nicolas Rommens bank)

Na de pijnlijke CL-uitschakeling heeft Anderlecht zijn fans weer aan het juichen gekregen. Tegen Kortrijk haalde het een vroege achterstand wel makkelijk en ruim op. Anderlecht start het seizoen met een 6 op 6. Voor Kortrijk leveren de matchen tegen Gent en Anderlecht een 1 op 6 op.
(voor ISM: Kristof D’haene 76′ in & Michalis Sifakis bank)

AA Gent heeft het geduld van zijn fans op de proef gesteld. Tegen Genk liet het 90 minuten lang na om te scoren. Gent trekt zo na een aangename pot voetbal, waarin ook Genk een puike prestatie op de mat legde, aan het langste eind. Gent heeft na twee speeldagen vier punten, Genk drie.
(voor ISM: Jacob Rinne, Laurent Depoitre & Emir Kujovic bank)