Depoitre is Duivel !

Gepubliceerd op 04/10/2015

Sinds vrijdag mag Laurent Depoitre zich een Rode Duivel noemen. De aanvaller werd net als zijn ploegmaats Matz Sels en Sven Kums opgeroepen voor de interlands tegen Andorra en Israël. 
Aanvaller Laurent Depoitre was bijzonder blij met zijn allereerste selectie. “Dit is een eer, ik ben bijzonder fier dat ik deel mag uitmaken van de selectie. Ik ben blij met het vertrouwen van de bondscoach en zal er alles aan doen om ons land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Ik kan ook niet wachten om met zo’n goede spelers samen te spelen, ik ga alles geven”, klonk het. 
Deze eerste A-cap is een zoveelste grote stap in de verbazende carrière van Depoitre. Zowat heel zijn carrière werd aan hem getwijfeld, herinnert Depoitre zich in Fan!. “Altijd kreeg ik te horen: hij kan het niet meer aan. In tweede klasse kreeg ik te horen dat ik aan mijn plafond zat. Ik werd kampioen met Oostende en promoveerde. In eerste klasse ging ik ook niet slagen. En nu sta ik in de Champions League.”

En nu dus ook in de nationale ploeg. “Rode Duivel worden was nog nooit een doel in mijn hoofd. Wél een droom, maar ik achtte het nooit mogelijk.”